Persmap

Corinne Duyvis, een geboren en getogen Amsterdamse, brengt haar dagen door met zowel het schrijven van science-fiction en fantasy romans voor tieners als met verscheidene andere geeky bezigheden. Haar eerste boek in het Nederlands, Op de rand van het niets kwam maart 2017 uit bij HarperCollins Holland; het gaat over een allesvernietigende komeet, en hoe een Amsterdams meisje en haar familie proberen te overleven in de eerste dagen na de inslag.

In Amerika worden haar boeken – die ze oorspronkelijk in het Engels schrijft – gepubliceerd door uitgevers ABRAMS en Marvel. Haar werk wordt met zeer veel lof ontvangen door Amerikaanse media.

Corinne is te vinden op Twitter. Ze is oprichter en editor van Disability in Kidlit.

Voor informatie over Corinne’s Engelse boeken/verhalen, zie de Engelse persmap.

(Deze persmap is nog incompleet en zal binnenkort worden afgerond.)

Op de rand van het niets

Algemene informatie

Denise — zestien, behoedzaam, en autistisch — probeert haar familie bij elkaar te houden na een allesvernietigende komeetinslag.Uitgever: HarperCollins Holland
Genre: young adult science fiction
Uitgavedatum: 14 maart 2017
ISBN paperback: 978-9402723007
ISBN ebook: 978-9402751994
Pagina's: 348
Vertaler: Angelique Verheijen
Omslag: Wil Immink Design
Andere versies: Engels, Turks, Spaans

Omschrijving

Amsterdam, 2035. Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte. Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen. Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Reacties

Een spannend en beklemmend verhaal
over leven en overleven in apocalyptisch Amsterdam
Marieke Nijkamp, bestsellerauteur van 54 minuten
Op de rand van het niets rekent af
met de gebruikelijke oppervlakkigheid
in Young Adult-literatuur
New York Times
Een zinderende apocalyptische thriller
met aanzienlijke diepgang
Publishers Weekly
zenuwslopend avontuur
Kirkus Reviews
Ik heb het in één ruk uitgelezen
Marieke Nijkamp, bestsellerauteur van 54 minuten